Stålbordplade
Bordplader i rusfrit stål har i mange år været at finde i industrikøkkener. Den solide bordplade er med sit rå look blevet moderne og populær i privaten. Stålet bringer et industrielt touch ind i dit køkken og blender perfekt med den skandinaviske stil.
Fordele ved stålbordpladen
En bordplade i rustfrit stål giver flere fordele:
- Meget slidstærk
- Tåler varme
- Hygiejnisk overflade
- Nem at rengøre
- Trendy look
Solid bordplade med karakter
Stål er stærkt
Stål er en legering af kulstof og jern, der gør materialet smidigt, yderst solidt og modstandsdygtigt. Derfor er stål meget velegnet til køkkenbordpladen.
Der findes to typer stålbordplade. Den ene er stål, der er limet fast på en spånplade. Den anden er af massivt stål. Fordelene ved den massive plade er, at den er mere elegant, robust og tåler varme.
Børstet eller curlet
Når du skal have en bordplade i rustfri stål, skal du først og fremmest beslutte, om du skal have børstet eller curlet stål. Børstet stål er den traditionelle overflade, som er matslebet. Ved curlet stål er overfladen finslebet i cirkelbevægelser.
Der vil uundgåeligt komme ridser i din stålbordplade, men de er typisk svære at se, og de tilfører blot charme og patina til køkkenet.
Oplev bordpladen i virkeligheden
Vi anbefaler, at du mærker bordpladen, inden du træffer beslutningen om materialevalg. Kom gerne forbi din lokale HTH-butik, og lad vores dygtige køkkeneksperter hjælpe med at finde den rette løsning.
Book et gratis designmødeNew Yorker-køkken
Bliver du også fortryllet af den nye industrielle stil, som New Yorker-køkkenet er garant for? Så tag en bid af æblet, og gå på opdagelse i alle de spændende elementer, der tilsammen skaber New Yorker-stilen.
Hvilken bordplade er bedst I dit køkken?
Tjek bordpladeguiden, og dan dig et overblik over de forskellige bordpladetyper og deres fordele og ulemper, inden du beslutter dig.
FAQ
Prisen på en massiv stålbordplade ligger typisk over gennemsnittet sammenlignet med andre typer af bordplader. Prisen afhænger af, hvilken tykkelse du ønsker.
For at udregne den eksakte pris skal du have præcise mål. Dem hjælper vi dig med at finde. Hør mere i din nærmeste HTH-butik.
En massiv stålbordplade er yderst solid, og det er næsten umuligt at lave buler i den. Derudover tåler den at blive udsat for stor varmepåvirkning, hvilket gør den meget funktionel – især for dig, der bruger køkkenet meget.
Hvis din bordplade ikke er af massivt stål, bør du være opmærksom på, at varme gryder ikke skal stå på bordet for længe, da varmen kan få limen til at slippe fra spånpladen og lave buler.
Bordplader i rustfri stål er nemme at holde rene. De har en antibakteriel overflade med en ensartet struktur i overfladen, der gør, at bakterierne ikke trænger ind. Til hverdag behøver du kun en opvredet klud efterfulgt af en tør klud.
Til at fjerne kalkpletter anbefaler vi, at du bruger eddikeopløsning eller et andet afkalkningsmiddel, der ikke er ætsende. Undgå at skrabe skidt af, da det kan ridse stålet.
Se flere bordpladematerialer
Læs om fordele, udtryk og kendetegn ved andre bordpladematerialer, og kom et skridt nærmere den perfekte løsning til dit eget køkken.